Verslag Durantoernooi 2010

op .

Op 13 mei 2010 Hemelvaartsdag werd traditioneel het Durantoernooi georganiseerd bij de TIW Survivors. Met een incompleet HA2-team, 7 aspiranten waarvan 1 geblesseerd, gingen we met goede zin naar Diemen. Daar stonden, zoals afgesproken, een paar enthousiaste invallers van het aspirantenteam van de TIW Survivors op ons te wachten. Er stonden ons drie wedstrijden te wachten.

De eerste wedstrijd wonnen we met glans van de TIW Survivors. Onze invallers deinsden er niet voor terug om hun clubgenoten in te maken.  Mede doordat Jeroen fantastisch heeft staan pitchen, hebben we met 9-1 gewonnen.  Wat ook vermeld moet worden, is dat we Dennis voor het eerst naar een honk hebben zien duiken!
De tweede wedstrijd was wat moeilijker. De pitcher van de Vennep Flyers was zeker twee maatjes te groot voor ons. Hopeloos verloren maar dat mocht de pret niet drukken.

Vol goede moed gingen we naar selectie voor de Pitcheraward. De Flags softbalaspiranten waren daar inmiddels ook gearriveerd. De bedoeling was dat iedereen door een gat in een bord gooide. Wie de meeste ballen raak gooide, mocht namens zijn of haar team naar de finale. Dennis en Lars eindigden gelijk, maar Dennis liet de eer graag aan Lars ... . Annika mocht de dames vertegenwoordigen.

De derde wedstrijd was een makkie. We speelden op een pupillenveld. Met Lars op de pitcherplaat en Dennis als catcher wonnen we ook deze wedstrijd met gemak. Honken stelen was zo ook wel erg makkelijk.

Op naar de finale van de Pitcheraward. Zowel Annika als Lars bezweken onder de grote druk. Helaas, volgend jaar beter. Maar de prijsuitreiking maakte veel goed. Allebei de teams hebben een mooie tweede plaats gehaald. Vol trots namen ze hun beker in ontvangst. Voor de liefhebbers ... hij staat op de plank in de kantine.

We kunnen terugkijken op een gezellig en sportief toernooi. Zeker ook voor onze andere teams het inschrijven waard!

Tekst en foto's van Silvia Boon