Eerste competitiewedstrijd SA1

op .

Zaterdag 11 april 2009 was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd voor het geheel nieuwe softbal aspirantenteam. En dat na alleen een oefenwedstrijdje tegen de ouders. Het vroege tijdstip van vertrek beviel de dames niet zo goed. Ze begonnen met frisse tegenzin aan de wedstrijd.  De coaches waren vol goede moed. En terecht.

De meiden speelden een prima wedstrijd en lieten zien over kwaliteiten te beschikken. Sharona stond voor het eerst te pitchen en deed dit prima. Ze hield het de hele wedstrijd vol. Paulien maakte een mooie vangbal, maakte twee keer een nul op het 1e honk door prima aangooien en sloeg ook nog eens een honkslag. Het slagwerk was van alle dames prima te noemen. Verdedigend werden er mooie acties gemaakt. Beide catchers, Annika en Debby (voor het eerst), verdedigden de thuisplaat prima . De meiden kregen het  voor elkaar om met 6-1 voor te komen te staan!

Bij deze stand  werd er een pitcher van een duidelijk veel hogere klasse op de plaat gezet. Op dit pitchergeweld hadden onze meiden helaas geen antwoord. Een paar aangooien werden op het 1e honk niet helemaal goed verwerkt.  De voorsprong werd omgebogen tot een 11-6 nederlaag. De meiden hebben uitstekend spel laten zien. Het publiek en de coaches hadden genoten en waren trots.
Roy en Alex  waren bereid om in te vallen bij de meiden.  Jammer genoeg wilde de tegenpartij (ook slechts actht speelsters) niet akkoord gaan met het invallen.

Zo doorgaan dus en dan komen we er dit seizoen wel!

Foto's genomen door Van Ispelen