Honkbal junioren 1 kampioen 2009 (samen met ZSC'04)

op .

Het junioren honkbalteam is samen met ZSC'04  bovenaan geëindigd in de 3e klasse C. Het was de bedoeling om op 3 of 4 oktober 2009 een beslissingswedstrijd op het veld van Terrasvogels te spelen.  Op zaterdag kon The Flags geen team op de been brengen en ZSC'04 niet op zondag. Er zal dit seizoen geen beslissing meer vallen. ZSC'04 en The Flags delen nu samen (officieus) het kampioenschap.

20090531 HJ1 IMGP3527

Tot de laatste speelronde was het spannend in afdeling H33C. Na een zwakke start leek HJ1 rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen. Seagulls trok zich echter in de loop van het seizoen terug uit de competitie. The Flags kreeg hierdoor opeens minder winstpunten en naaste concurrent ZSC'04 had twee verliespunten minder. ZSC'04 was weer terug in de race.

In de voorlaatste competitiewedstrijd had The Flags het kampioenschap als nog veilig kunnen stellen, De voorsprong op ZSC'04 bedroeg op dat moment één punt. Er werd echter in een spannende onderlinge confrontatie met 2-5 van ZSC'04 verloren. ZSC'04 had daarmee de beste papieren voor het kampioenschap.

In de laatste wedstrijd had ZSC'04 de zenuwen niet in bedwang en speelde gelijk. The Flags wonnen hun laatste competitiewedstrijd een week later overtuigend. ZSC'04 en The Flags stonden samen bovenaan. Een beslissingswedstrijd was nodig.

De KNBSB stelde de kampioenswedstrijd vreemd genoeg vast op zaterdag 3 oktober, terwijl zowel ZSC'04 als The Flags thuis op zondag spelen. Uiteindelijk kon de KNBSB overtuigd worden, dat The Flags niet  kon spelen op zaterdagmiddag omdat de meeste junioren op zaterdag werken en op zo korte termijn geen vrij konden regelen. Vervolgens was het voor ZSC'04 weer te kort dag om op zondag 4 oktober een team op de been te krijgen. In onderling overleg is toen besloten de kampioenswedstrijd niet meer in 2009 te spelen. Al met al een heel merkwaardig verloop van een goed seizoen van honkbal junioren 1.