Dames 2 tegen ZSC'04

Geschreven door Gerrit Aberson op .

De thuiswedstrijd van dames 2 tegen ZSC'04 ging op 29 april 2011 eigenlijk volgens verwachting verloren. Van het vorige seizoen weten we dat de Zandvoorters op een aantal punten sterker zijn dan wij. Betere pitching, een goede slagploeg en agressief en snel honklopen. Toch waren er weer veel dingen die goed gingen voor de Flags dames.

We begonnen met tien speelster en er waren twee coaches beschikbaar. OK, van de tien speelsters kwamen er drie uit de jeugd en Amber kwam ons helpen achter de plaat. We hebben een smalle basis voor twee teams. Veel dank aan de dames die zich inzetten om het tweede team toch te laten spelen.

De Zandvoorters begonnen met goed slagwerk en in de eerste inning kwamen alle negen tegenstanders aan slag. Dat leverde vier punten op. En in de volgende innings kwamen daar bijna altijd een paar puntjes bij. Wij begonnen ook met een paar honklopers, maar voor ons bleef het beslissende duwtje uit en dat was een beetje het probleem in de hele wedstrijd. We hadden in bijna alle innings honkloopsters, maar uiteindelijk wist alleen Jolanda (binnengeslagen door Amber) een punt voor ons te maken.

In het veld ging er veel goed. Een mooie vangbal in het linksveld en een paar mooie nullen in het binnenveld. Als ik me goed herinner hebben alle infielders minsten één nul gemaakt. We hadden ook een veel betere communicatie in het veld. Bij Zandvoort ging een steelteken mis. De honkloopster ging stelen, de slagvrouw sloeg hoog naar het derde honk en de vangbal werd gemaakt. Vorig jaar was het dan aan de coach geweest om de bal op één te krijgen, maar nu klonk die aanmoediging uit meerdere kelen in het veld. Een dubbelspel werd gemaakt, waardoor we een mooie en snelle inning hadden. Bij een volgende gelegenheid werd, met de eerste twee honken bezet, een bal te kort in het linksveld geslagen om gevangen te kunnen worden. De derde honkvrouw stond op haar plek en de aangooi, weer aangegeven door een paar medespeelsters, was op tijd om de nul op drie te maken. Tot twee keer toe werd met het eerste honk bezet een bal over de grond naar het midveld geslagen. Een goede opstelling en snel reageren van demidvelder zorgde er in beide gevallen voor dat de honkloopster niet verder kwam dan twee. En dat zal zeker punten gescheeld hebben.

We zijn geen hoofdklasse team. En onze veldposities zijn niet altijd orthodox, maar we proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van onze sterke punten en de zwakke kanten te camoufleren. En op training werken we aan die zwakke punten. En als er dan steeds meer dingen waar we aan werken, goed gaan tijdens een wedstrijd, kan een assistenthulpcoach alleen maar teveden zijn met wat we bereiken. En dan kan ook een 11-1 nederlaag nog plezier opleveren.