Dames 2 start met winst

Geschreven door Gerrit Aberson op .

Maandagavond 11 april was de start van het seizoen 2011 voor dames 2. En het begon meteen goed. Om kwart voor acht stonden we al klaar met tien dames en er was nog iemand onderweg. Dus hadden de coaches de luxe, dat ze een optimale opstelling en een nieuwe slagvolgorde konden maken.
Maar de eerste tegenslag kwam al voor de wedstrijd begon.

Jacolien was nog onvoldoende hersteld van haar inspanningen als catcher in de laatste oefenwedstrijd en omdat we haar nog een heel seizoen nodig hebben, werd de verstandige beslissing genomen om haar rust te geven. Dus kwam Sharona op de voor haar bekende rechtsfield positie te staan. En weer haalde zij een zeker punt weg bij de tegenstander door goed te dekken bij een aangooi op het eerste honk.
Er ging meer goed. De slagvolgorde zat goed in elkaar en de juiste dames produceerden de honkslagen op het juiste moment. In het veld werden een aantal goede acties gemaakt, waardoor we twee keer na een vangbal een tweede nul maakten door een goede aangooi naar het honk.
Zorgelijk is wel, dat nog twee dames met een spierblessure naar de kant moesten, zodat we al onze reserves echt nodig hadden. In de laatste inning had Jolanda ook eigenlijk gespaard moeten worden, maar ze zette door.

Na een 2-2 eerste inning bouwden we een voorsprong op. Die werd wel wat kleiner, maar we begonnen de laatste inning met een 6-5 voorsprong. Het leek er op dat we de laatste inning niet eens aan slag hoefden, maar Olympia kreeg toch een paar dames op de honken en er werd en punt gescoord. Maar in de laatste slagbeurt kwam de slagploeg nogmaals in actie en met slechts een uit werd het winnende punt al gemaakt.

Natuurlijk zijn er nog verbeteringen mogelijk. Het honklopen was zo af en toe avontuurlijk en ambitieus en daar kan een betere coaching ook invloed op hebben. Maar de basis is goed genoeg voor de klasse, waarin we spelen en als we gezond blijven, kunnen we nog veel plezier beleven.