Beschrijving

Verhalen die een beschrijving en beeld geven van honk- en softbalvereniging The Flags.

The Flags in het kort

De club

De sportvereniging The Flags is dé club voor honkbal en softbal in de Duin- en Bollenstreek. De speelvelden bevinden zich op sportpark Ter Specke in Lisse. The Flags is lid van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). The Flags (te vertalen als lisbloemen) staat bekend als een gezellige familievereniging. Al bijna veertig jaar is The Flags een stabiel onderdeel van het sportgebeuren in Lisse en omstreken. De club draait volledig op vrijwilligers. Bij The Flags vindt van jong tot oud vindt plezier en gezelligheid.  Iedere liefhebber van honkbal en softbal kan een sportieve prestatie leveren bij The Flags.

De beginjaren van The Flags

door Henk Been (oud-honkballer en erelid van The Flags)

Tijdens een vergadering van de honkballers van Siso, werd bekend gemaakt dat er bij Siso (Hillegom) geen gebruik meer gemaakt kon worden van de voetbalvelden.  Dhr. Dijkman, die in 1970 gestart was met een damessoftbalteam in Lisse, stelde de honkballers voor om naar Lisse te komen. Zo begon The Flags met één dames- en één herenteam.

De aantrekkingskracht van honkbal en softbal

door Theo Reitsma (voormalig KNBSB-voorzitter)

Honk en sofbal zijn sporten waarvan je niet snel afstand hoeft te nemen. Eigenlijk groeit de kwaliteit bij het klimmen van de jaren. De reden is simpel, de mens wordt kalmer, beheerst de zenuwen in het slagperk steeds meer en krijgt dus een beter zicht op de geworpen ballen. Voor hem of haar is daardoor de kans op het raken van de bal toegenomen. Let wel we hebben het nu over de aanvallende kwaliteiten. Hoe halen we minimaal het eerste honk, is toch de grote vraag van de man of vrouw aan slag.

Prettig besmet door The Flags

door Mary Lagendijk (o.a. oud-bestuurslid)

Als mij 30 jaar geleden voorspeld was, dat ik in het bestuur van een honk- en softbalvereniging zou komen, zou ik waarschijnlijk alleen maar gelachen hebben en gezegd hebben: "ja hoor, dat zal wel". Want mijn enige kennis over die sport was toen, dat ik op de middelbare school wel eens softbal gespeeld had en op de televisie wel eens een paar flitsen van die sport had gezien bij Sport in Beeld.

Sportieve vriendschap

door Hans Pronk (voormalig correspondent Buijze Pers)

In de loop der jaren ben ik een softbalfan geworden of liever gezegd een Flags-softbalfan geworden. Als sportcorrespondent beleef ik al een aantal jaren het genoegen om bij vele clubs en individuele sporters over de vloer te komen. Eén van de zaken waarop ik en vele van mijn collega's letten, is de manier waarop je wordt ontvangen bij sporters of evenementen. Bij de softbalmannen van The Flags ging dit op een bijzondere manier.