De beginjaren van The Flags

door Henk Been (oud-honkballer en erelid van The Flags)

Tijdens een vergadering van de honkballers van Siso, werd bekend gemaakt dat er bij Siso (Hillegom) geen gebruik meer gemaakt kon worden van de voetbalvelden.  Dhr. Dijkman, die in 1970 gestart was met een damessoftbalteam in Lisse, stelde de honkballers voor om naar Lisse te komen. Zo begon The Flags met één dames- en één herenteam.

Er werd gespeeld op de velden van voetbalvereniging Lisser Boys. Later moest dit veld ruimen voor een omleidingsweg langs Lisse (de Randweg). The Flags verhuisde in 1985 naar een ander "eigen" veld, waar nu nog steeds gespeeld wordt.

Door promotie en fanatieke mensen in de vereniging kwamen er meerdere teams bij. Vooral bij de jeugd werd gestimuleerd deze sport te gaan spelen. In de jaren 1975-1980 groeide de vereniging uit tot de grootste van Nederland. Er werd (en wordt) heel hard gewerkt, zowel aan de sportieve prestaties als aan de accommodatie. The Flags was de eerste vereniging in Nederland waar, dankzij de lichtmasten, 's avonds softbal gespeeld kon worden. Dankzij nieuwe verlichting kan het softbalveld nog steeds 's avonds gebruikt worden.