The Flags in het kort

De club

De sportvereniging The Flags is dé club voor honkbal en softbal in de Duin- en Bollenstreek. De speelvelden bevinden zich op sportpark Ter Specke in Lisse. The Flags is lid van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). The Flags (te vertalen als lisbloemen) staat bekend als een gezellige familievereniging. Al bijna veertig jaar is The Flags een stabiel onderdeel van het sportgebeuren in Lisse en omstreken. De club draait volledig op vrijwilligers. Bij The Flags vindt van jong tot oud vindt plezier en gezelligheid.  Iedere liefhebber van honkbal en softbal kan een sportieve prestatie leveren bij The Flags.

De honk- en softbalbreedtesport

Honkbal en softbal zijn leuke sporten om te spelen en om naar te kijken. Vrouwen spelen softbal. Voor mannen is er honkbal én softbal. Gemengd softbal (slow pitch) behoort tot de mogelijkheden. Meisjes en jongens starten meestal samen met honkbal in de pupillen. The Flags richt zich uitsluitend op breedtesport. Spelplezier voor alle leden is het streven. Van jong tot oud levert op zijn/haar niveau een sportieve prestatie. Honkballers en/of softbalsters die topsport willen beoefen, zullen naar topclubs elders in de regio moeten gaan. Bij topsport gaat het primair om wedstrijden winnen.

De activiteiten

Honkbal en softbal zijn zomersporten. Van april tot oktober is de drukste periode met wekelijks wedstrijden. Lisse is de thuisbasis voor competitiewedstrijden. Uitwedstrijden worden in de regio gespeeld. Er zijn meestal jaarlijks ouder-kindwedstrijden. Eind september is het recreatieve Harddraverijtoernooi als onderdeel van de feestweek van Lisse. Rondom de zomervakantie is er een tentenkamp voor jeugdleden. In de winterperiode zijn er geen wedstrijden maar wel bijvoorbeeld een feest, klaverjasavonden, darten, sjoelen en gezellige bijeenkomsten voor de jeugd.