Sportieve vriendschap

door Hans Pronk (voormalig correspondent Buijze Pers)

In de loop der jaren ben ik een softbalfan geworden of liever gezegd een Flags-softbalfan geworden. Als sportcorrespondent beleef ik al een aantal jaren het genoegen om bij vele clubs en individuele sporters over de vloer te komen. Eén van de zaken waarop ik en vele van mijn collega's letten, is de manier waarop je wordt ontvangen bij sporters of evenementen. Bij de softbalmannen van The Flags ging dit op een bijzondere manier.

Op uitnodiging van voorzitter Mary Lagendijk bezocht ik op een vrijdagavond een thuiswedstrijd en gaf toen aan dat ik een artikel wilde schrijven voor De Lisser, maar dat mijn kennis van softbal niet om over naar huis te schrijven was. Het antwoord was toen: "Dat geeft niets, wij helpen je er wel doorheen".

Gezeten in de dug out, probeer dit maar eens bij een voetbalwedstrijd, kreeg ik een lijstje met de namen van de spelers, de posities en alles wat ik verder wilde weten over het team. Dit ontvangst is in de loop der jaren uitgegroeid naar een wederzijdse vriendschap tussen de coach, spelers, fans en mijn persoon. Een sportieve vriendschap die het voor mij als correspondent heel eenvoudig maakt om de thuiswedstrijden en een enkele uitwedstrijd te bezoeken en dit met het resultaat dat er met de regelmaat van de klok een artikel over de gespeelde wedstrijden in De Lisser wordt gepubliceerd. Wedstrijdverslagen vaak gepaard gaande met een foto waar ik dan weer steevast commentaar op krijg bij mijn volgende bezoek. Positief commentaar wel te verstaan omdat de softbalmannen van de Flags nog oprecht blij zijn met de aandacht van mijn kant.

Ik waardeer ook zeer de zelfwerkzaamheid van deze club. Of het nu gaat om tribunes, dug outs of het bespeelbaar maken van het veld zodat de geplande wedstrijd doorgang kan vinden, alles wordt in eigen beheer of met vereende krachten gedaan. En zo zou ik nog wel eens aantal redenen kunnen noemen die maken dat deze vereniging steun verdient!